הדרכה בסניף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 24/03/14 20:33 כב באדר ב'

שאלה

אני מדריכה בתחילת דרכי לשבט מעלות בסניף בנ''ע

הקטע הוא שלאחרונה יש לי חניכה איכותית מאוד ...שיש לה הרבה בעיות חברתיות וזה מציק לה מאוד . אז היא מחפשת אדם "לפרוק" את זה והיא מצאה אותי. בהתחלה לא הייתה לי בעיה להקשיב לה , אך לאחרונה זה מתבטא בזה שהיא מתקשרת כמעט כל יום יותר מפעם אחת ביום ושיחות ארוכות, היא מחפשת מקור כח כזה שיתן לה להתמודד... הקטע הוא שאני מסוגלת להקשיב לה, אבל זה כבר מפריע לי בחיי האישיים וגם מרגיש לי שאני"הפסיכולגית" שלה וזה לא עושה לי טוב... מצד שני אני רוצה להיות סופרמן ולמרות הכל להיות שם בשבילה... הציעו לי להגיד לה יפה להפסיק, אבל עדיין.. המצפון מציק... מה הכי נכון לעשות? אולי ה' מנסה אותי ואני לא עומדת בניסיון? אשמח לעזרה !

תשובה

שלום לך.
אולי ה' מעמיד אותך בנסיון. אבל מה הוא רוצה לבדוק? אולי הוא רוצה לבדוק אם תאזרי כוח לשים לחניכה שלך גבול?...
אני חושב שזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות: לשים לה גבולות, גבולות מאד ברורים, וניתנים להגדרה ומדידה. לדוגמה: אנחנו נשוחח פעמיים בשבוע, וכל פעם (פנים אל פנים- או בטלפון) למשך חצי שעה. ועלייך להקפיד, ובתום חצי שעה "לחתוך" את השיחה, בלי "רק עוד משהו", ובלי סיפורים נוספים.
מאחל לך הצלחה באתגר.