הבחור שלי ביישן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/04 12:23 ה בחשון התשסה

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

אני נמצאת בקשר ואינני מסוגלת להחליט האם זה הבחור שאני רוצה לחיות איתו את כל חיי.

אנחנו אוהבים מאוד, אבל יש אצלו כמה תכונות אופי שקשה לי איתן. הוא אמנם בחור טוב, ירא שמיים ובעל מדות טובות ואנחנו מרגישים טוב האחד עם השני, ובכ"ז יש דברים שמפריעים לי.(הבחור ביישן ולעיתים קרובות יש לו בעיה של 'זרימה' עם אנשים, למשל..)

אני תוהה האם ההסתכלות שלי היא חיצונית מידי, ואולי אינני יודעת להתפשר ועודני מחפשת אחר "האביר על הסוס הלבן".

אני כבר ממש מיואשת מעצמי ולא יודעת מה לעשות...אשמח אם תוכל להאיר את עיני ואולי לספק לי כלים ע"מ לחשוב באפיקים הנכונים.

(שנינו בגילאים בסביבות ה20, בוגרים ומוכנים להקמת תא משפחתי.)

סליחה על האריכות, ותודה רבה מראש!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם הוא "בחור טוב ובעל מידות טובות ויירא שמיים " ויש כימיה ויש סימפטיה אז מה הבעיה?
את לעולם לא תמצאי אדם שהוא בדיוק תואם לחלומות שלך ולכן יש צורך להתפשר והשאלה היא :על מה מתפשרים?
אם יש תכונות כאלה מעצבנות שמאוד מפריעות לך והוא בלתי נסבל ודוחה הרי שלא כדאי לך להמשיך את הקשר איתו אבל אם התכונות האלו הם לא כ"כ דוחות הוא לא בלתי נסבל אז תבדקי האם את יכולה להתרגל לתכונות כאלו כמו שהם כעת.

מציאות של חיים זוגיים זו מציאות שכל צד מתרגל לצד השני.
להתרגל לבן זוג זה לא דבר קל .זה עבודה של שנים כי כל אחד גדל באווירה אחרת ולכל אחד יש את ה"שגעונות" שלו. אבל דווקא כשמדובר בגיל צעיר אז קל יותר להסתגל אחד לשני ולהתרגל אחד לשני ולקבל את השוני שיש בבן הזוג כמו שהוא. ולאט לאט עם הזמן מסתגלים וצומחים יחד וגדלים יחד.

ואם להתייחס למה שציינת שהבחור ביישן זו מידה שיש לה המון צדדים חיוביים. כי מידת הבושה היא מידה מעולה וכוללת בתוכה עוצמה גדולה של ענווה וייראת שמיים. והעבודה הזוגית היא לכוון את המידות לאפיק החיובי.

ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין לגמר טוב.

בהצלחה,

עוזיאל