דתי וחילוני

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/11/01 04:44 ו בכסלו התשסב

שאלה

מה מחייב המונח "דתי"?

תשובה

ב"ה

שלום רב,

בהרבה מאוד מובנים המונח דתי, שפירושו "חוקי" מבטא משמעויות סוציולוגיות, חברתיות ולא אמוניות. כשאנו אומרים על מי שהוא שהוא דתי אנו מתכוונים לומר שהוא נוקט בכ להפעולות החיצוניות הנדרשות כדי להשתייך למחנה הנקרא דתי. אין זה אומר ולא כלום על העולם הפנימי האישי של נשוא השם.
ככלל, ראוי שנמעט להשתמש בביטוי זה ונרבה להשתמש בבטוי מאמין. אמונה היא ביטוי להזדהות של האדם עם עולם התכנים והערכים היהודיים. כאן התביעה להימנות עם המחנה שלנו חריפה יותר אך משמעותית יותר.

בברכה,

שי