בעיה של נשירה מהדת!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/09 23:16 יט בסיון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב

אחותי הגדולה היא בת 21

עד לא מזמן למדה בבית ספר חב"ד בפתח תקווה.

שם הייתה מחוזקת..ושמרה על מה שלימדו אותה עד היום.

בשבועות האחרונים התחילה להיתלונן כי אין כל טעם בלשמור את מה שלמדה בבית הספר

וכי כל מה שהיא מקפידה בצניעות זה חסר טעם

ואין בו צורך, וכן היא התחילה לדבר עם כל עניין ההיתחזקות כך

השבוע..היא מופיע מימולי עם חולצה קצרה מאוד.(מעל המרפק) ולא מוכנה לשמוע מילה על זה.

הרב..אני פונה אליך ברוב דמעות איני יודעת מה לעשות..כואב לי לראות את אחותי כך..

אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בענין!

תודה ולילה טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כפי שאת מתארת, אחותך נמצאת במשבר, תקופה שבה היא רוצה לבדוק ולבחון מחדש את דרכה.
תקופת משבר היא תקופה קשה. השאלות והספקות לא נותנים מנוחה, הם מטרידים ומדאיגים. מי ששרוי במשבר נמצא כל הזמן במתח ובדאגה.
המון צעירים וצעירות נמצאים בגיל הזה במשבר של בדיקת הדרך. אצל חלק מהם הדברים יותר פנימיים (זה נשאר מחשבות ותהיות שבלב) אצל אחרים הדברים יותר חיצוניים. לפעמים הפעולה החיצונית באה גם כדי "לבחון" את הסביבה: "האם המשפחה שלי \ החברות שלי באמת אוהבים אותי? או שהם מוכנים לקבל אותי רק אם אני כמותם?"
לכן חובתנו בתקופה כזאת, לקבל את האחות כמו שהיא. זכרי שהיא אחותך. העניקי לה הרבה אהבה ותמיכה.

אם היא מדברת אתך על הרצון שלה לשנות את הדרך. למשל אומרת לך שאינה רוצה להקפיד על צניעות וכד' אל תטיפי לה, ואל תריבי אתה. במקום זה תספרי על עצמך. תגידי: "אני חושבת...", "אני לובשת צנוע כי..." תגידי לה באופן ברור מה את עושה עם עצמך. תשובה כזאת מונעת מתח ופגיעה בקשר שלכם מפני שאת לא מנסה להשפיע עליה, את רק מספרת על עצמך.
שוחחי איתה על מה שעובר עליה אבל בלי לגעור ולנזוף, בלי להעיר או לעשות מצפון. את כל מה שאת חושבת להטיף לה היא כבר יודעת. אם למרות זאת היא מתנהגת כך סימן שיש לה קושי פנימי. האפשרות שלך לעזור לה להתגבר על הקשיים היא בהרבה חום ואהבה שתעניקי לה.