תפילת עמידה בקול רם עבור אדם אחר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/21 11:33 כג בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב,

סבא של אשתי הוא אדם קשיש שאינו מסוגל להתנייד לבית הכנסת או לקרוא טקסט בעצמו. בהזדמנויות אחדות אני יושב לידו ומתפלל בקול רם ע"מ שיקשיב לתפילה.

שאלתי היא, האם את תפילת העמידה אני יכול לקרוא גם כן בקול רם?

אני מוסיף שאף על פי שאינו מתקשר המון עם הסביבה, ניכר שהדבר מסב לו נחת רוח.

אודה לתשובתך.

תשובה

לשואל שלום,

אתה יכול לקרוא לו בקול רם, שהרי הסיבה על פי הפשט לתפילה בלחש היא כדי לא להפריע לסובבים, וכאן ההפך הוא הנכון. (מקור: שו"ע אורח חיים סימן קא)

אם אתה בעצמך מתפלל - אפשר לומר את הברכות כרגיל אך אם כבר התפללת, אין לומר את שם השם כי אין כאן דין חינוך.

(מקור: שו"ע אורח חיים סימן רטו סעיף ג | מג"א שם ס"ק ה)