תהילים בעמידה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/05/21 00:05 ט בסיון התשפא

שאלה

שלום רב,

במשך כ10 שנים אני קורא בבקרים תהילים ועוד כמה תפילות (תפילת המן, אגרת הרמב:"ן...) במשל כל הזמן הזה תמיד עשיתי זאת בעמידה ואמרתי לעצמי שאמשיך לעשות זאת בעמידה, אולם לאחרונה זה כבר קשה לי והייתי רוצה לדעת האם אני יכול לשבת בקריאות האלו, האם זה נדר שאני צריך להתיר, האם יש סגולה בעמידה בתהילים?

תודה רבה על העזרה,

עידן

תשובה

לשואל שלום,

אתה יכול לקרוא תהילים בעמידה או בישיבה, איך שנח לך ואתה מצליח לכוון טוב יותר.

אם העמידה הייתה החלטה מודעת מתוך החמרה - צריך התרה. אך אם במקרה עמדת בזמן האמירה, ללא כוונה ישירה, אין צורך בהתרת הנדר וסומכים על זו שבערב ראש השנה.

בשורות טובות