שבועת שקר מתוך לחץ

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/01/22 09:44 א בשבט התשפב

שאלה

שלום רב

לפני הכל אציין שאני לא דתיה והרקע שלי ביהדות תורה ובדת בכלל הוא בסיסי

לפני כחודש סיפרתי לאדם קרוב משהו שלא באמת קרה כפי שסיפרתי התבקשתי לנדור ומהלחץ של הסיטואציה והפחד לחשוף אמת נדרתי ואני ממש מתחרטת על זה.

האם יש השלכות על נדר שכזה ?

האם יש דרך לבטל את הנדר הזה ?

אני די בלחץ

אודה לתשובה

תשובה

לשואלת שלום,

שקר הינו איסור מן התורה. שבועת שקר אף היא אסורה. כדי לתקן יש לעשות שני דברים:

א. להגיד לאדם הקרוב את האמת כפי שהייתה.

ב. לשוב בתשובה על שבועת השקר בפני הבורא, להתחרט ולקבל על עצמך לא להישבע עוד.

צריך לדעת שכוח הדיבור באדם הוא זה שמייחד אותו משאר הנבראים, ולכן התורה מקדישה חשיבות עליונה לשימוש בדיבור, ועלינו להיזהר.

הקדוש ברוך הוא קרוב לכל קוראיו, ויהי רצון שהשם יקבל תשובתך ויסלח לך, אמן.