מחילה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 22/04/17 23:08 כו בניסן התשעז

שאלה

שלום הרב..

לפני מספר שנים היה איתי בכיתה מישהו שנהג לנצל אותי לצרכיו השונים, ולהשפיל אותי, תוך כדי ניצול של העובדה שהייתי חסר עמוד שידרה ועשיתי אז הכל כדי "למצוא חן".

הוא מעולם לא ביקש סליחה, אבל לאור העובדה שעברו מאז כמה שנים ושיש לנו חברים משותפים החלטתי לפני שנתיים +/- למחול לו בעצמי. התנהגתי פשוט כאילו לא היה כלום מעולם וניסיתי להתנהג כרגיל, רק הבעיה הייתה שהוא המשיך עם ההתנשאות והביזוי הזה, ועם כל כמה שניסיתי להתעלם מזה, המצב הזה קיים. מאז אני כבר לא מנסה לסלוח לו מעצמי או משהו כזה, אבל כל פעם שאני נתקל בתמונה שלו או נזכר בשם שלו עולה בי כזאת תחושה של תיעוב שמזעזעת אותי. אני פשוט לא מצליח לתפקד ככה. אני לא אדם שרגיל לשנוא, ובטח שלא לתעב, ואני לא יודע מה לעשות עם זה

תשובה

שבוע טוב מחילה על האיחור.

אם זה דברים שפגעו בך מאוד והוא לא ביקש סליחה ולך מאוד קשה לסלוח

אין לך להתייסר מהרגשה זו זה טבעי

ועליך להמשיך בשגרת החיים.