הגדרת צניעות נשים/בנות הנוגע לרכיבה על אופניים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/06/22 17:44 ח בסיון התשפב

שאלה

בס"ד

שלום,

נקודת התחלה: במקומות שבנות הרוכבות על אופנים נחשב לחוסר צניעות – יש להימנע מלרכב. אני מבקש להבין בפירוט מה הם מכשולים לפסול את הרכיבה. לעתים הרכיבה גוררת בעיות צניעות לא מעצם הרכיבה אלא מגורמים חיצוניים כגון כיסוי ראש שעף עקב הרוח, אופניים לא תואמים לבנות – במוט המרכזי, חוסר בטיחות – עקב הסתבכות החצאית באופנים ועוד.

האם אפשר לקבל עזרה להגדיר מדויק מה והיכן הבעיות לאסור רכיבה של נשים וגם לבנות (רווקות) מעל גיל 9.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

איני מבין עד תום מה אתה מחפש.

במקום בו רגילים שנשים רוכבות על אופניים - אין בזה שום דבר לא צנוע.

במקום בו לא רגילים שנשים רוכבות על אופניים - זה בהחלט מושך תשומת לב מיוחדת, והיא פולשת לא רק לעצם הרכיבה אלא גם לחוסר צניעות.

דברים דומים על נושא אחר כתובים בשמו של רשז״א זצ״ל:

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=164213

כל טוב