עוגת שוקולד וחלבה

חדשות כיפה מיצמיצ 27/03/11 00:00 כא באדר ב'

מצרכים

מצרכים בקערה:

כוס קקאו

2 כוסות קמח תופח

2 כוסות סוכר

2 ביצים

כוס שמן (שמתי קצת פחות) קצת יותר מ-3/4 כוס

הוראות הכנה

לערבב היטב

ולהוסיף:

2 כוסות מים פושרים חמימים ושוב לערבב לבלילה אחידה

הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.

להוסיף:

4 כפות חלבה מפוררת גס

1/2 כוס אגוזים שבורים גס

5 כפות צימוקים לבנים(לא שמתי)

ולערבב קלות

לאפות בתבנית משומנת בגודל-24 (לא קפיץ)

אפיה 45 דקות בחום 175.

ציפוי חם על עוגה חמה:

להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה (לפרווה שמנת פרווה)

להוסיף לשמנת 100 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב לקרם

לצקת מיד על העוגה החמה . כדאי לחורר את העוגה שהרוטב יימס היטב.

לקרר לקשט בחלבה מפוררת ולשמור במקרר.

הערות

עוגה טעימה מאוד, במיוחד לאוהבי החלבה, בשילוב של עוגת שוקולד עם איים צפים של חלבה.

כתבות נוספות