עוגת יוגורט (טורט)

חדשות כיפה אחת מל"ו 24/05/07 00:00 ז בסיון התשסז

מצרכים

חבילה קטנה של קמח תופח (=2 וחצי כוסות קמח רגיל+2 וחצי כפיות אבקת אפייה), 250 גרם חמאה מומסת ומצוננת, כוס וחצי סוכר, 3 ביצים, 250 גרם יוגורט סמיך, חצי כפית תמצית וניל, 3 כפות קוקוס טחון, 3 כפות צימוקים בהירים.

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ. מפזרים בתוכה סוכר וקמח, כך שכיסו את כל דפנותיה. הופכים ונפטרים מהעודפים.

טורפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל מוס אוורירי.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את החמאה והיוגורט ומוסיפים לאט לתערובת הביצים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה. אופים במשך שעה או עש שהעוגה משחימה ומוצקה למגע. מקררים מעט בתבנית, הופכים ומגישים.

הערות

מתאימה עם תה
לתבנית בקוטר 22
או שתי תבניות אינגליש קייק
אפשר גם תבניות מאפינס
עוגה חלבית - אבל למי שלא אוהב עוגות חלביות היא גם מתאימה, כי יש לה טעם של עוגת טורט, והיוגורט רק תורם לעסיסיות, ופחות לטעם חלבי.

כתבות נוספות