סלט ירקות תאילנדי

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/10/06 00:00 כה בתשרי התשסז

מצרכים

1.5 ליטר (71/2 כוסות) ירקות פרוסים דק ודחוסים היטב בכלי (למשל: גזר, פלפלים, כרוב, צנון ומלפפונים), ¼ כוס (50 גר´) מלח, כוס חומץ (200 מ"ל), 2 כוסות (400 מ"ל) סוכר, סומסום קלוי.

הוראות הכנה

שמים את הירקות הפרוסים בקערה, מפזרים עליהם חצי מהמלח, ויוצקים מים כדי כיסוי. משהים 30 – 40 דקות ומסננים. מחזירים את הירקות לקערה.

מוסיפים לקערה את יתרת המלח, הסוכר והחומץ (אפשר לחמם קצת את החומץ ולהמס בו את הסוכר והמלח) ומערבבים היטב. אם הירקות צפים מעל הנוזלים שמים עליהם צלחת ועליה משקולת.

מכניסים למקרר למשך 24 שעות לפחות. בשעת ההגשה מפזרים על הירקות שומשום קלוי.

הערות

כתבות נוספות