סלט חומוס וירקות מבושלים

חדשות כיפה אחת מל"ו 06/09/06 00:00 יג באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

סלט חומוס וירקות מבושלים

מצרכים (ל- 4 מנות):

250 גר´ גרגרי חומוס (חימצה) (או קופסת שימורי חומוס)

עלה דפנה, 2 כפות חומץ, מלח.

150 גר´ שעועית ירוקה חתוכה לקטעים של כ- 3 ס"מ

פלפל ירוק חתוך לרצועות

2 גזרים חצויים לאורך ופרוסים

לרוטב:

בצל קלוף וקצוץ דק

3 כפות חומץ בן יין

6 – 8 כפות שמן זית

כפית גדושה חרדל

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה

משרים את גרגרי החומוס במים קרים ל-12 שעות. מסננים ומבשלים במים טריים עם החומץ ועלה הדפנה כחצי שעה. מוסיפים את המלח וממשיכים לבשל עד שהם רכים, אך לא רכים מידי. מסננים ושוטפים במים קרים.

מבשלים כל ירק לחוד במי מלח רותחים עד שהם כמעט רכים. שוטפים מייד במים קרים ומסננים היטב.

מערבבים את הירקות והחומוס בקערת סלט.

שמים את הבצל עם כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה מתברג, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. מגישים בטמפ´ החדר

הערות

כתבות נוספות