עוף בגריל עם תפו

חדשות כיפה נ"ח 07/12/06 00:00 טז בכסלו התשסז

מצרכים

מניחים בקערה:

1 עוף מחולק לחלקים.

1/2 כוס שמן

1/2 כפית מלח

7-8 שיני שום כתושים.

למשך שעתיים במקרר.

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות.

4 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות.

הוראות הכנה

מסדרים בתבנית אפיה: שכבה של בצלים פרוסים, מעל שכבה של תפוחי האדמה ולבסוף מניחים את העוף, ומעל שופכים את השמן שנשאר בקערה.

מכסים ברדיד אלומניום בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות. מסרים את הרדיד ובודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה רכים - ממשיכים לעוד 15 דקות בתנור ללא הרדיד כדי שהעוף יהיה צלוי.

בתאבון

הערות

ל-4 סועדים

המתכון באדיבות מתכון משפחתי

כתבות נוספות