פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן

חדשות כיפה מאגר המתכונים 08/02/17 17:20 יב בשבט התשעז

מצרכים

11/2 ק"ג חזה הודו

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

2 כפות דבש

3 כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן

3 כפות סוכר חום

5 כדורי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה, 3 שיני שום , 1 כף פפריקה

הוראות הכנה

* מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

* מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משהים למשך כשעה.

* מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.

* לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

* מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

הערות

הכנת פסטרמה ביתית תאפשר לכם ליהנות מפסטרמה איכותית וטעימה, בעלת אחוז נמוך יותר של שומן ונתרן
צילום התמונה: כפיר חרבי

המתכון באדיבות שפית עמית דונסקוי, מלח הארץ

כתבות נוספות