לגלות לאמא שאני לוקח טרמפים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/07/15 04:16 טו בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב ! קראתי שאסור לשקר, אבל גם אסור לגלות סוד..משהוא שמישהו לא רוצה שייגלו אסור להגיד. אז רציתי לשאול אותך-אמא שלי לא מסכימה לי לקחת טרמפים ואם היא תגלה את זה זה יהיה נוראי והיא תכעס ממש ותעניש..אז זה שאני לוקחת טרמפים זה סוד.אם אמא שלי שואלת אותי אם לקחתי טרמפ, או איך הגעתי, מה לומר לה?

תשובה

שלום

לומר את האמת, ולחדול מלקחת טרמפים כל עוד אתה סמוך על שולחנה. כשתצא מהבית, אינך חייב מצד כיבוד הורים לציית להוראות אישיות על חייך, אלא לדאוג לרווחתם ולדבר בסגנון מכובד.

כל טוב