שאל את הרב

צניעות בבית ועל חוף הים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/07/10 09:37 יז באב התשע

שאלה

שלום

רציתי לשאול האם בבית אני גם צריכה להתלבש צנוע?

כי בבית כשאני ליד המשפחה אני הולכת עם מנסיים

וגם רציתי לשאול למה אומרים שגם בחוף נפרד עדיף לא להיות חשופה מדי

יש שם רק בנות

אני לא ראוה בעיה בלהיות חשופה ליד בנות או חברות שלי

תודה

תשובה

שלום רב

יישר כח על השאלה היפה

אפשר להגדיר שהמושג צניעות 'מכסה' שני תחומים.

תחום אחד, הוא התחום של בינו לבינה. הצניעות כאן באה לשמור על קדושת החיים, קדושת המשפחה, קדושת הנישואים, וכשאנו רוכשים את המידה הזו אנו שומרים על הגבולות שבין בנים לבנות. אצל הבנות המידה הזו בעיקר מתבטאת בלבוש צנוע, לבוש שמכסה את הגוף ושלא מושך את העין בצורה חריגה, ואילו אצל הבנים המידה הזו מתבטאת בשמירה על הראיה ועל המבט, שלא לתור אחרי הלב ואחרי העיניים.

במשפחה, התחום הזה אמנם פחות הכרחי, ואפשר בבית ללכת עם מכנסיים ועם חולצה לא ארוכה (כמובן, בתנאי שרק האחים והאחיות או ההורים, נמצאים), אבל מצד שני, כמו שאת לא מתפשטת בחדר ליד אח שלך, כך גם לא תסובבי בבית עם גופיה ומכנסיים קצרים.

התחום השני, הוא התחום של האדם בינו לבין בוראו. באופן אישי, נרגיש לא בנוח להסתובב ערומים לגמרי גם אם אנחנו לבד בבית. הסיבה לכך היא, שהבגדים הם לא רק ענין חברתי, אלא גם משפיעים וקשורים להתנהגות האישית שלנו. ההלכה קובעת שיש להתנהג בכל מקום לפי דרך בני אדם, בחוף הים, להתלבש כמו שנהוג בחוף הים, ובבית להתלבש כמו שבני אדם רגילים להתלבש בבית. אין הבדל בהלכה זו בין גברים לנשים. אמנם, מעבר לענין ההלכתי יש גם ענין של רגישות. רגישות לכיסוי הגוף ורגישות לכבוד האישי שלא להיות חשופים יתר על המידה.

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias@Actcom.co.il

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות