שאל את הרב

תפילה לנשים נשואות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/12/04 14:47 יח בכסלו התשסה

שאלה

שלום רב,

ב"ה אני נשואה ויש לי ילדה קטנה ובע"ה אנו מצפים לעוד ילד. מאז שילדתי אני לא מוצאת לא את הזמן ולא את הריכוז להתפלל שחרית ומנחה ובחודשים האחרונים נוחתת עלי עייפות גדולה בסוף יום (לאחר שאני משכיבה את הילדה לישון ומסימת עם עבודות הבית) ואפילו קריאת שמע על המיטה אני לא מצליחה לסיים.

אני מודה ומתפללת לקב"ה יום יום בע"פה ומשתדלת לסיים את התהילים בחודש. בהדלקת נרות אני מתפללת לשלום בעלי הילדה וההריון... וב"ה אני נותנת צדקה.

אני מאוד מוטרדת מכך שאני לא מספיקה להתפלל אבל אני לא מגיעה לזה. האם חובה עלי להתפלל לפחות תפילה אחת והאם זו יכולה להיות תפילת ערבית? האם מספיק שאני אגיד ברכות השחר ושמע בבוקר? מה עלי לעשות?

תודה.

(

תשובה

בסד
שלום רב
נשים פטורות ממצות עשה שהזמן גרמן,ז"א גם מהתפילה,אולם חכמים הבינו את הצורך הטיבעי להתפלל,וצמצמו לתפלה אחת ביום ולא חשוב אזה ,יכולה להיות גם קצרה.
ואם גם לזה אין זמן ,אז כל תפילה שהיא מתקבלת ברצון .גם אם היא לא מנוסחת כמקובל.
בברכה

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות