שאל את הרב

גורל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/11/04 17:54 יז בכסלו התשסה

שאלה

האם לאדם יש גורל? כלומר, לא בדברים התלויים בו אלא באנשים שיפגוש במהלך חייו, אירועים שיקרו לו. האם באמת יש נשמות תאומות ומישהו שנועד רק לי או שזה בסך הכל מישהו שאני מחליטה שמתאים לי? ועוד דבר- איך אני אדע עם מי להתחתן הרי לאהוב מישהו אפשר לאהוב המון אנשים, האם יש סימנים מסוימים שזה זה? זה האחד?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן כן ,יש דבר כזה שנקרה גורל וזאת לפני וללא התפילה ,בכח התפילה ובכח מעשנו אנו יכולים לשנות את הגורל ,לכן אומרת הגמרא במסכת שבת "אין מזל לישראל " עם ישראל איננו נשלט ע"י הגורל המקרי אלא יש בכוחו להכתיב את המציאות ולשנות אפילו את הגורל .
בעניין שאלתך בדבר קביעת בין או בת הזוג , עיין במאמרו של הרב אבינר בחוברת " פרקי אהבה "ושם מתאר הרב את התהליך שעוברת הנשמה שנבראת זכר ונקבה ביחד
מתפצלת עם לידת העובר ומחלקת לגוף זכר וגוף עובר נקבה ברבות הימים אם יפגשו אותם שני החלקים במקרה ,
אז זה הוא זיווג משמיים .אולם יש בכוחנו באמצעות תפילה ומעשים טובים ובעיקר הרבה הרבה עבודה פסיכולוגית להתאים כל זוג ולהביאו למצב של זיווג משמיים ואפילו הרבה יותר .
עיין בפרושו של " אורח החיים " לפסוק " לא טוב להיות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו " ,ושם תמצא את התיחסות חז"ל לנושא שהצגת ברוח דברי הרב אבינר בספרו " פרקי האהבה " כפי שהזכרתי .
כאשר חז"ל משאירים לנו הרבה מאוד אפשרויות לעבודה עצמית ולויתר והכנה לקראת חיי הנישואין .שהם בעצם הדבר המשמעותי בחיי האדם .והוא בעצם חופש הבחירה של בן/בת הזוג ולא כמו אצל בעלי החיים שהדבר נעשה בלי בחירה .

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות