שירת גננת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/02/12 18:44 יד בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

שלום.

אני גננת- רציתי לשאול האם מותר להזמין אבות ליום הולדת/ מסיבות?

כיצד עלי לנהוג במידה והם נוכחים ביום הולדת?

תודה מראש.

תשובה

שלום
אם את גננת בחברה תורנית ראוי להזמין רק את האימהות ואם מדובר בחברה דתית/מסורתית/חילונית אפשר לרשום בהזמנה "שמחים להזמין אתכם". וטוב לרמוז או להפיץ שמועה שיש לגננת אי נעימות כשגברים שומעים אותה שרה ואם יהיו הורים שיבחרו להשתתף גם בחלקים של השירה זה עניין שלהם ומותר לך לשיר.

אם זה שייך עדיף לשיר שירי קודש (ע"פ החיד"א בנחל קדומים בשלח,יד)ובאמצעות רמקול קטן כך שפחות שומעים את הקול המקורי שלך.

שכן בשעת הדחק (שלא לאבד מקום פרנסה) אפשר לסמוך על הדעות המקלות שהבינו שלדעת גאונים וראשונים אין איסור לשמוע קול שירת אישה (באר שבע ח"ב, באר מים חיים ג, שרידי אש ב, ח הרב ביגמן, ועיינו בתחומין כט, עמ' 138). .ויש אומרים שאם השומע מומר ומזיד אין בזה איסור מסייע (ש"ך יו"ד קנא, ו).
בברכה אייל משה