מצרכים
שיני שום כתושות כמספר תפוחי האדמה
50 גרם חמאה
1 שמנת לבישול
1 כוס/ות חלב
4 תפוח אדמה - קלוף ופרוס דק
1 בטטה - קלופה ופרוסה דק (אופציונלי)
מלח
טימין - מעט, טרי, קצוץ
הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
.משפשפים תבנית חסינת חום בשן השום, ולאחר מכן משמנים במעט מכמות החמאה.
פורסים את תפו"א דק ומסדרים בשכבות,בין השכבות שום כתוש ומלח. לאפקט יפה אפשר להשתמש בבטטה בשכבה האמצעית
מערבבים בקערית את השמנת והחלב מתבלים יוצקים על השכבות
חותכים את החמאה לפיסות ומפזרים מעל.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות. מסירים את האלומיניום ואופים 20 דקות נוספות.עד שתפו"א מתרככים ומזהיבים