קציצות עדשים אפויות בתנור

כ בשבט התשעג
,
31 בינואר, 2013
31/01/2013 11:49
קציצות עדשים אפויות

קציצות עדשים אפויותצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

1/2 כוס עדשים אדומות

1/2 כוס עדשים ירוקות

1 גזר מגורר דק

1 זוקיני (או קישוא) מגורר דק

1 בצל קצוץ דק

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה דק

2 שיני שום קצוצות דק

3 כפות קוואקר מהיר הכנה (אינסטנט)

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

תבלין לקציצות

(תרסיס שמן זית)

הוראות הכנה

ההכנה:

שמים במסננת את העדשים ושוטפים היטב עד שהמים צלולים.

שמים בסיר ממלאים בהרבה מים ומבשלים כ-25-30 דקות או עד שרואים שהעדשים האדומות מתחילות להתמוסס והירוקות רכות מאד.

מסננים את העדשים ומשאירים במסננת להגרת נוזלים וצינון.

לאחר שהעדשים התקררו שמים אותם בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים הנותרים (מלבד השמן) ולשים ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור או טוסטר אובן לחום של 190 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים אותו בשמן זית (או מורחים שמן זית בעזרת מברשת).

מכינים קציצות ומסדרים על הנייר המשומן.

מרססים את הקציצות גם מלמעלה או משתמשים שוב במברשת.

מכניסים לתנור החם ואופים 10-15 דקות מכל צד או עד שהקציצות משחימות.

שימו לב הקציצות משחימות מלמטה מהר יותר מאשר למעלה, לכן חשוב לבדוק אחרי 10 דקות ואם הן שחומות למטה פשוט להפוך אותן.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נזקי ההצתה במטעי הדובדבנים בכפר עציון צילום: משטרת ישראל

מאות עצי גפן ניזוקו בעמק שילה

קרא עוד