מרק עדשים חומות בשרי

חדשות כיפה אחת מל"ו 01/02/10 00:00 יז בשבט התשע

מרק עדשים, צילום: שאטרסטוק
מרק עדשים, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

כוס וחצי עדשים חומים,

6 - 8 גבעולי סלק ירוק,

2 - 4 גבעולי סלרי,

בצל גדול קצוץ,

שמן תירס,

3 - 5 עצמות מוח או רגל (אני שמה במקום זה בשר לגולש),

מלח,

פלפל שחור טחון טרי,

6 כוסות מים,

כף קמח,

מיץ מלימון גדול

הוראות הכנה

בוררים, שוטפים ומשרים את העדשים לשעתיים במים. בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את העצמות (או הבשר), העדשים והמים ומבשלים חצי שעה. שוטפים היטב את גבעולי הסלק והסלרי, פורסים דק (כולל החלק הלבן) ומוסיפים למרק. מבשלים עוד חצי שעה עד שהעדשים מתרככים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר מכן מערבבים כף קמח בשתי כפות שמן ומיץ מלימון גדול. יוצקים פנימה ומבשלים עוד כמה דקות.

אפשר במקום בשר או עצמות לשים אבקת מרק בטעם בשר, או מרק עוף אמיתי.

הערות

מעולה!

כתבות נוספות