מרק בשר לקוסקוס

א בטבת התשעו
,
13 בדצמבר, 2015
13/12/2015 22:45
חלבי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

חצי חבילת כוסברה קצוצה,

בצל קצוץ,

4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות באורך זרת,

חצי ראש כרוב גדול או ראש כרוב קטן חתוך לחתיכות גדולו מאוד.

חתיכות בשר בקר + קצת חלקי עוף קטנים (כנפיים),

3 קישואים חתוכים לקבעים,

3 גזרים חתוכים לרבעים,

כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקופסת שימורים ואפשר לבשל לבד מראש),

דלעת חתוכה לקוביות גדולות עם הקליפה,

רבע כוס שמן,

2 כפות מלאות רסק עגבניות,

חצי כף כורכום,

רבע כפית פלפל שחור,

3 כפות פפריקה מתוקה,

3 כפות מרק עוף.

קוסקוס - או מהיר הכנה או ביתי.

הוראות הכנה

בסיר גדול מאד מניחים:

(שימי לב לסדר זה חשוב להניח באותו הסדר שכתוב מלמטה למעלה):

חצי חבילה כוסברה קצוצה, בצל קצוץ, 4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות באורך זרת, חצי ראש כרוב גדול או ראש כרוב קטן חתוך לחתיכות גדולות מאד. חתיכות בשר בקר + קצת חלקי עוף קטנים (כנפיים). 3 קישואים חתוכים לרבעים, 3 גזרים חתוכים לרבעים, כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים (אפשר בהחלט מקופסת שימורים ואפשר לבשל לבד מראש). דלעת חתוכה לקוביות גדולות עם הקליפה. מוסיפים מים כמעט עד לגובה הירקות. מניחים על הגז באש גדולה ומבשלים עד שזה מבעבע.

כשזה מבעבע מוסיפים: רבע כוס שמן, 2 כפות מלאות רסק עגבניות, חצי כף כרכום, רבע כפית פלפל שחור, 3 כפות פפריקה מתוקה, 3 כפות מרק עוף

מערבבים בעדינות את החומרים שהוספת שיתאחו עם המים ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל שעה - שעה וחצי, כשהכל מבושל היטב. אפשר להמשיך לבשל עוד, והמרק רק משתבח בטעמו.

שמים בכל צלחת מעט קוסקוס ועליו את המרק.

הערות

15 מנות לפחות
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר