ראש השנה מתקרב בצעדי ענק ומשפחות רבות החליטו לחגוג את החג בפורום המשפחה המצומם על מנת שלא יחשפו ויחשפו את ילדיהם לקורונה ויסכנו את עצמם והסביבה. המאכלים המסורתיים של החג יכולים לאתגר באופן בישולם והכנתם אבל אין ספק שמי שרוצה לחגוג כמו בבית סבתא או אמא, עליו להכין את קציצת הדגים הידועה גפילטע פיש. מדובר בקציצה מסורתית של דג (לרוב היו מכינים מקרפיון אבל בשנים האחרונות מרכיבי הקציצה השתנו והשתדרגו) במקור היו הנשים טוחנות את הקרפיון (שעוד היה חי באמבטיה הביתית) היום ניתן לרכוש את הדג טחון מראש. טעמו של הגפילטע פיש שנוי במחלוקת. יש שאוהבים מאוד ויש שבכלל לא, אבל חד משמעית, ברור שמדובר בקציצת דג שמביאה עמה ניחוחות של נוסטליה אפילו געגוע לבית סבתא. אז למי שרוצה לתת לילדיו טעימה מהנוסטלגיה הזאת, צרפנו מתכון לגפילטע פיש בלינק:

גפילטע פיש עם חזרת סלק ורימונים

צילום: shutterstock

קציצת הגפילטע פיש השתדרגה עם השנים וקיבלה טעמים שונים ותיבול שונה מהמקור. למשפחות שאוהבות טעמים מזרחיים מעט חריפים, יש אפשרות להכין את הגפילטע פיש ספייסי ולחבר בין מזרח ומערב בלינק הבא:

גפילטע פיש בטעם מזרחי 

 

צילום: shutterstock

אנחנו מאחלים לכם חג שמח ובתאבון! שנהיה לראש ולא לזנב, ותזכרו כי גפילטע פיש הוא טעם נרכש...