3 שאלות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/03/17 17:56 ד באדר התשעז

שאלה

שלום הרב.

יש לי 3 שאלות:

אם אכלתי משהו שמצריך אותי להגיד מעין שלוש כמו עוגיות וגם שתיתי מים מה שמצריך אותי להגיד בורא נפשות. האם זה מספיק שאני אגיד מעין שלוש או שאני גם צריך להגיד בורא נפשות?

השאלה השניה היא שיש לי אפליקציה בטלפון של שעון מעורר לשבת שלפני שבת אני מכוון את השעון ואז לאחר זמן מוקצב שאני נותן הוא מתכבה אוטומתית כדי שלא אגע בטלפון. מאז ומתמיד השתמשתי בזה אבל לפני כמה זמן קראתי במקום אחד שאסור לעשות אפילו בגרמא לפני שבת לכוון משהו שיעשה צליל חזק בשבת. האם מותר להשתמש בזה? אני הרי משתמש בזה בשביל לקום מוקדם לבית הכנסת ולא לצורך אישי כלשהוא כי אני לא אוכל להתעורר כל כך מוקדם בכוחות עצמי.

השאלה השלישית והאחרונה היא, יש לי שכנים והאינטרנט שלהם לא מוגן, הוא ללא סיסמא וכל אחד יכול פשוט לבוא להתחבר כאילו זה הפקר. האם מותר לי להשתמש להם באינטרנט או שזה גזל?

תודה מראש.

תשובה

שלום
צריך את שתי הברכות
אם הצלצול חלש זה בסדר
אם הוא פתוח ללא סיסמה אז לא מקפיד לגלוש ומותר