תחיית המתים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/04/24 20:41 יג בניסן התשפד

שאלה

היי, הייתי עכשיו בניחום אבלים וזה עשה לי כואב מאוד בלב ובכיתי חזק מאוד ורציתי לדעת אם זה מותר להתעסק בתחיית המתים, האם מותר להתפלל לתחיית המת, והאם זה באמת יכול לעבוד.

בנוסף כשחזרתי הביתה אמא שלי אמרה לי לא להכנס וללכת לסופר כדי לקנות מסטיקים כי אסור לבוא ישר הביתה אחרי ניחום אבלים, רציתי לדעת אם זה נכון ואם כן אז למה?

תודה.

תשובה

שלום לך

ניחום יאבלים זה מכאיב והמטרה ללמוד משם מה עליך להשתפר בחיים.

מותר להתעסק ולהתפלל לתחית המתים, צריך לדעת שזה שלב רחוק בגאולה.

אין שום איסור לחזור מיד הביתה מניחום אבלים, לדעתי נכון להשתדל להשאר תחת הרושם זמן מה כדי לשוב בתשובה.

בברכה דוד לוי