שמירת נגיעה בזוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/04/24 02:50 יא בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחורה מתחזקת ומעולם לא שמרתי נגיעה

לפני 5 חודש הכרתי בחור דתי דרך גיסי

בחור באמת מיוחד מאוד קשור לאלוקים אוהב מאוד שיעורי תורה ותמיד שואף להתחזק

אותו בחור שומר נגיעה ובכל זאת לקחתי על עצמי לשמור נגיעה יחד איתו למרות הקושי

אחרי שלושה חודשים מאוד מיוחדים וטהורים הפסקנו לשמור נגיעה היה לנו מאוד קשה עם כמה שהשתדלנו

ומאז שהפסקנו לשמור נגיעה אני מרגישה מאוד מאוכזבת מעצמי מרגישה שאני זאת שגורמת לו ליפול ולהתרחק מהשם

ישבנו ודיברנו על הדברים והבנתי ממנו שההרגשה שהייתה לי לגבי זה שהוא התרחק מהדת וכבר לא מרוכז נכונה

ואותו הדבר אני מרגישה גם עם הנשמה שלי

באיזה שהוא מקום אני מרגישה שהנשמות שלנו מאוד מושפעות אחת מהשניה לטוב ולרע

כל עליה שלנו מורגשת בנשמה וכל ירידה מורגשת במיוחד

כבוד הרב מה אפשר לעשות איך אני יכולה לעזור לו אם לי בעצמי קשה ?

איך אנחנו יכולים לעלות יחד בחזרה?

תשובה

שלום לך,

שמירת נגיעה היא דבר בסיסי, בודאי אם יש בינכם קשר רציני הרשימה לפי סדר החשיבות:

1. לגעת בבן זה איסור תורה חמור.

2. איסור נגיעה, בעיקר אצל בת, מבלבל את המחשבה ומקשה על בחירה נכונה של בן זוג לחיים.

3. גם בחיי הנישואין יש חלק ניכר מימות החודש בהם קיים איסור נגיעה בין בני הזוג.

4. איסור נגיעה גם לפני וגם אחרי החתונה הוא מגן בפני איסורים אחרים החמורים הן על הגבר והן על שניהם.חלק מאיסורים אלו הם איסורי כרת שחומרתם כמו אכילת חמץ בפסח או אכילה ביום כיפור.

בהצלחה

חג שמח

דוד לוי