שמירת הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/04/24 22:29 כד באדר ב'

שאלה

שלום הרב

רציתי לשאול שאלה לקחתי על עצמי שמירת הברית בגלל משהוא שקרה במשפחה אני שומר כבר חודשיים וחצי ברצף ולא נפלתי ברוך השם

היצר הרע בשבועיים האחרונים הורג אותי נפשית ויצא ממני את הריכוז בתפילה

ממש ממש מטריד אותי אני מנסה להתעסק ברוחניות ופחות בחומריות

ועדיין לא יוצא מהראש ורק מטריף אותי

אני מרגיש שיש לי מלחמות בתוך עצמי

רציתי לשאול אם יש הקלות בעניין ?

או משהוא שאתה מציעה לי לעשות

תודה רבה .

תשובה

שלום אח יקר

ראשית, אני חייב להביע את הערכתי. יש לך מושג איזה דבר מדהים זה? ההצלחה שלך למרות הקושי היא נפלאה, הקב"ה שמח בך מאוד והשכר שזכית בו הוא עצום.

בפועל, מה אני מציע את הדברים הבאים:

א. לפני הכל ואחרי הכל - להתפלל על זה. לשפוך שיח לפני הקב"ה על הקושי שיש לך ולבקש שיסייע לך להצליח להתמודד.

ב. לחשוב האם יש דברים שמגבירים את ההתמודדות - מקומות מסוימים, מכשירים עם אינטרנט וכיוצא בזה, ולראות איך למעט את המפגש עם אותם דברים.

ג. לנסות לזהות בלימוד תורה איזה תחום מרומם אותך, ואלו ספרים ואלו רבנים טוב לך ללמוד מהם, ושהלימוד מהם גורם לך לעלות ולהתקדם ולהיות יותר שמח בעבודת ה'. זה ממש חשוב.

ד. להשקיע כל יום, עד כמה שאפשר, ובמיוחד בזמן שהיצר מתגבר, בפעילות גופנית. אפילו ממש להתיש את עצמך.

ה. לפנות אם צריך לארגונים כמו 'חזקים ברשת', 'עבודה בעיניים' ו- GYE, ולנסות לקבל מהם סיוע.

מה אתה אומר?

בהצלחה רבה, ואל תשכח לרגע איזה יהלום יקר אתה בעיני הקב"ה