הכשרת תבניות אפיה לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/24 08:55 כו באדר ב'

שאלה

שלום וברכה,

בכל הקיצורים כותבים שלא ניתן להכשיר תבניות שאפו בנן חמץ לפסח משום שצריכות ליבון.

עיינתי היטב בשו"ע, ונראה שאמנם מכיון שחמץ נחשב ל"איסורא בלע" לא מועילה הגעלה אלא דוקא ליבון, אולם זה מדובר על דברים שמשתמשים בהם אצל אש גלויה כגון שיפודים ואסכלאות, והכשרן באש גלויה.

אבל הדין של "כבולעו כך פולטו" קיים גם באיסורא בלע. וכן מפורש במשנ"ב.

ולכן לכאו' צריך להיות הדין שבתבניות נקיות, יהיה הכשרן בתוך התנור עצמו בחום הגבוה שכך הם גם בלעו וכך יפלטו. הלא כן?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש היגיון בטיעון שלך.

אולם, בשל העובדה שאין דרך מוכרת כזו של הכשרה (חום גבוה), ולא מצאנו הכשרה על ידי הכנסת כלים לתנור - אף אני סובר שלא ניתן להכשיר כך תבניות.

כל טוב