השם לשוא שלום כבוד הרב,

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/24 17:12 כה בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה שמציקה לי המון זמן ואני סקרנית.

אני דתיה המשפחה מצד אבא שלי דתית אבל אני לומדת בבית ספר חילוני תמיד בשיעור תנ״ך המורה אומרת את השם לשווא (אדו….) ומישהו מהבית כנסת אמר לי פשוט להגיד במקומה (ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד) אבל כל פעם מחדש אני שומעת ילדים אומרים אלווקים (עם ה) וזה מפריע לי פשוט כל פעם במקומם להגיד ברוך שם…..??

תשובה

שלום

הדבר הזה נאמר על האדם עצמו שאמר את שם השם בטעות וכיוצא בזה, שהוא 'מתקן' את זה באמירת 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד', ולא על אמירה של אחרים.

לכן אין עלייך חובה להגיד כאשר את שומעת אחרים.

רק תשימי לב שאת לא מתרגלת לשמוע את זה והופכת חלילה להיות אדישה לזה.

כל טוב ובהצלחה