שמיעת שירים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/02/24 18:48 כד בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב , האם מותר לשמוע שירים של זמר שהתאבד(כגון זוהר ארגוב) , לפי מה שהבנתי מותר לשמוע שירים של אדם שנפטר , אך לא ידוע לי על המקרה השני , תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום

אין שום בעיה לשמוע שיר של מישהו שנפטר.

באופן כללי, חשוב לדעת שמפגש עם יצירת אומנות, כמו למשל שיר, שהמפגש הזה נעשה בצורה של חוויה, ישנה השפעה שלא קורית בצורה גלויה, ולכן עוד יותר צריך להישמר מהשפעה לא טובה שמגיעה מהתוכן הגלוי והסמוי שבאותה יצירה.

תוכן שהוא מעורר באדם יצרים וכוחות לא טובים בוודאי אסור לשמוע.

תוכן שנוצר על ידי אישיות פגומה ובעייתית בוודאי לא נכון לשמוע.

אם היוצר התאבד, בוודאי נכון לבדוק בתשומת לב את יצירותיו, שאין בהם תוכן בעייתי, אבל זה לא אומר שבהכרח כל יצירותיו פסולות.

כל טוב