קריאה משותפת של ספר דברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/01/24 15:11 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

לקחתי על עצמי בלי נדר לקרוא כל שבת את ספר דברים אני מרגישה שזה ממש נותן לי שלווה וטוב לחיים.

בד״כ אני קוראת הכל לבד אבל ראיתי שיש חלוקה של ספר דברים(קבוצה של בנות שאנחנו הולכות ביחד לשיעורי תורה) שכל אחת קוראת פרק בשבת או פרשה וקובעות מי תקרא מה בשבת וככה קוראות את כל הספר יחד.

האם זה נחשב כאילו קראתי את כל ספר דברים? אני ממש רוצה לעשות את המצווה במלואה אך האם גם לחלק נחשב שקראתי את כל הספר?

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

קריאה משותפת של ספרי קודש מאוד מקובלת, וכך קהילות שלמות "גומרות זהר" וכדו'.

אם היה נדר מפורש שאת תקראי את ספר דברים לבדך - זה לא היה מועיל.

אבל כיוון שלא נדרת - אפשר להצטרף לזה.

כל טוב