ריבים עם ההורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/12/23 10:22 יד בטבת התשפד

שאלה

הרב יש לי תקופה לא טובה עם ההורים שלי אנחנו כל הזמן רבים רציתי לשאול עם יש איזה תפילה שתעזור לי להשלים איתם

תשובה

ב"ה

שלום.

בטח! תתפלל בלשונך להשם שישים שלום ואהבה בינכם ושיסייע לך לייצר שיח לדבר על הדברים הכואבים בינכם.

דע לך כי יש גם צד טוב במריבות כי זה סוג של תקשורת.אפשר לתקשר במריבות ואפשר לתקשר בדיבורים ובשיח.

כדאי לך להתאמץ ולנסות להתכנס לשיח איתם.

הם ההורים שלך! והם אוהבים אותך! והם מחכים רגע רגע לכך שהם יוכלו לתפוס איתך כמה זמן של שיחת עומק. על מה עובר עליהם ועל מה עובר עליך ועל מה שעובר בינכם.

המריבות שבין הורים לילדים על פי רוב נוצרות כתוצאה מחוסר תקשורת ישירה.

ועל כן עצתי אליך שתזמין אותם לשיח על מה שקורה.

אבל תבנה את זה נכון.המטרה היא לא "להשפריץ" האשמות אלא לנסות להבין אותם ושהם ינסו להבין אותך. ואז כתוצאה מהשיח הזה יכולה להיות צמיחה ושלום.

ראה נא שאמרו חכמים במדרש " אין לך כל עשב ועשב שאין לו מזל ברקיע, שמכֶּה אותו ואומר לו 'גְּדַל!' " כלומר על מנת לגדול המלאך גם מכה ומכה. המכה הזו היא מביאה בסופו של דבר לגדילה ולצמיחה.

תחשוב על זה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.