רע לי מאוד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/23 13:39 ט בכסלו התשפד

שאלה

לאחרונה ממש אני מרגיש שאני שונא את אלוקים כי הרי הוא שולט בכול והחליט שיהיה לי רע אבל ממש רע ויותר מזה מרגיש שאין תשובות הוא לא עונה לי לא שהוא חייב זה פשוט מתסכל שאין תשובות על כלום

תשובה

ב"ה

שלום.

צר לי לקרוא על הרגשתך וצר לי לקרוא על כך שרע לך.

אני חושב שאם אתה תחליט שיהיה לך טוב אז זה יקרה. זה פשוט יקרה!

צפיות מגשימות את עצמן אז תצפה לטוב,

תחשוב טוב,

תשתדל לראות את הטוב שקיים בעולם ואז יהיה לך טוב.

יש טוב ויש רע בעולם ואתה צריך לבחור בינהם .זה לא קשור לאלוקים זה קשור אליך ורק אליך אתה צריך לאמן את השריר הזה שקיים בך שמביט על העולם בטוב שבו ומשתדל להרחיק ממך את המחשבות הרעות ואת הרע. אל תתן לזה להכנס פנימה לתוכך .

אתה שולט בזה.

והכל תלוי בך ולא בשום גורם חיצוני אם תראה את נקודות הטובות שקיימות בתוך הרע זה כמו להדליק מנורה בתוך חדר חשןך- פתאום נהיה אור !

ראה שדוד המלך כותב בתהלים פרק ד " בקראי ענני אלוהי צדקי בצר הרחבת לי" דוד המלך היה למוד צרות רבות ורעות והוא זה שמדריך טאותנו לראות מתוך הצרה עצמה את הרחבות ואת הטוב " בצר--הרחבת לי"

תאמץ לך את הגישה הזו לראות בתוך הרע גם את הטוב והרחבות.

והעיקר אל תשכח לחייך כל הזמן אל תתקמצן בחיוכים כמו שכתבה יפה נאור בשירתה "חיוכים " שכדאי ללמוד מהפרחים ולא לקמץ בחיוכים.אני מעתיק לך את השיר.

אם עולה השמש ובכל בוקר חדשה היא

אם הפרחים סתם מחייכים אל העולם

אם מתגלגל הגל מצחוק עד השמים

אז למה גם אנחנו לא נצחק עם כולם?

אם יש עוד קרקסים וליצנים ולא בספר

אם צחוק הילדים נשמע צלול ולא רחוק

צוחק השוק, הים, הפעמון של בית הספר

אז למה גם אנחנו לא נלמד לצחוק?

כדאי, כדאי ללמוד מן הפרחים

לא לקמץ בחיוכים

והעולם, תראו, יהיה פתאום כה טוב

כדאי לחלום ולקוות, נסו רק פעם

כדאי לצחוק, כדאי לחיות, כדאי לאהוב

כדאי גם לחייך, מותר לכעוס

אך בזהירות לא להרוס

אפשר לרקום חלום נפלא ביום סגריר

הכל יהיה עוד טוב יותר ודאי, אבל בינתיים

אפשר לבכות ללא סיבה, אפשר גם לשיר

אדם הולך בעיר והיא שלו והיא זרה לו

והוא שותק והעולם כולו שותק

לפתע בדיוק מולו תינוקת התחייכה לו

והאדם צוחק והעולם כולו צוחק

ושוב נושקת שמש את העיר המאוהבת

גל שובב וקל נושק לסלע שוב ושוב

האור נושק לצל והפסים את הרכבת

רק אנו שוכחים מה שכל כך כל כך חשוב..

בברכה,

עוזיאל אליהו

.