יציאה של חייל להתרעננות בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/11/23 13:14 ג בכסלו התשפד

שאלה

רוצה לדעת אחת ולתמיד האם כעת במסגרת מלחמת חרבות ברזל מותר לחייל מילואים ואני מדגיש חייל מילואים לצאת לאפטר כלומר לכמה שעות ולחזור חזרה ואני מדגיש בשבת עצמה . מה דעת הרב.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם מדובר על חייל מבצעי שנמצא בלחימה בודאי שיהיה מותר לו לצאת ביום חול ולחזור ליחידה שלו בשבת עצמה. ואם הוא זקוק להתרעננות תוך כדי אז בודאי שמותר לו לצאת בשבת ולחזור בשבת ליחידה.

ולא רק זה התירו חכמים למי שנמצא במשמרת בשבת בחמ"ל או באבטחהו כדומה שהסתיימה לו המשמרת בשבת הוא יכול לחזור הביתה בסיום המשמרת . כמו דין של אחות בבית חולים או רופא . וכל המצילים חוזרים למקומם.

ויהי רצון שהקב"ה ישמור ויציל לכל חיילנו מכל צרה וצוקה ומכל נגע ומחלה וישלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידיהם ידבר שונאינו תחתיהם ויעטרם בכתר ישועה ונצחון אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.