משיח

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 19/11/23 22:44 ו בכסלו התשפד

שאלה

שהמשיח יבוא החיים ימשיכו מאיפה שהם נעצרו ?

או שאני אעצר בגיל שלי ?

אם לא התחתנתי לפני אני אשאר רווקה כל החיים ?

ואומרים שיהיה חיי נצח, אז נזדקן ולא נפסיק להזדקן ?

תשובה

שלום וברכה,

כותב הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמותיהם פרק י"א סעיף א': "המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות בית דוד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו כשהיו מקודם".

כלומר בתקופת המשיח יתקיימו מלחמות מהם יושיע אותנו המשיח וכמו שכותב שם בפרק י"ב הלכה ב': "אמרו חכמים אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכיות בלבד יראה מפשוטן של דברי הנביאים שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא לישר ישראל ולהכין לבם" - כלומר העולם ימשיך לנהוג כמנהגו. אנשים יוולדו וימותו כרגיל.

שאלתך מוסבת על העולם הבא, שעליו נאמר "עין לא ראתה" - כלומר, אין אנו יודעים בדיוק מה יהיה בעולם הבא אבל מה שכן הוא שאין חיי הגוף כפי שאנו מכירים אותם ימשיכו. הגוף אמנם יתקיים אך לא יזדקן כפי שהוא מזדקן כיום אלא ילך ויתעלה יחד עם הנשמה שתחייה אותו יותר ויותר.