ספרי קודש ללימוד

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 30/07/23 22:55 יב באב התשפג

שאלה

היי

שנה אני רכזת בית מדרש בסניף שלי (בני עקיבא)

אני צריכה להכין לימודים לחב"א ולחב"ב

רציתי לקבל המלצות לספרים שגם יעניינו את הנוער וגם יעבירו להם ערך מוסף

חשבתי אולי על פרקי אבות אשמח לעוד המלצות

תשובה

שלום וברכה,

יישר כוח גדול על ההירתמות למשימה החשובה. אציע כאן מספר ספרים אבל ברור לי שאם תשאלי רבנים שונים תקבלי גם תשובות שונות. ולכן, דבר ראשון אני ממליץ שאם ישנו רב הקשור לסניף שלכם ומכיר את אופיו יהיה נכון להתייעץ איתו כיוון שיידע לכוון יותר לליבם של חברי הסניף.

הספרים שאני ממליץ עליהם:

1) אמונות של הרב ישראל הס - מקיף ומאוד מתאים לנוער לענ"ד

2) הכוזרי - עם פירוש הרב אורי שרקי

3) שמונה פרקים לרמב"ם - ישנם מספר פירושים טובים: הרב שלמה אבינר, הרב אורי שרקי, הרב יצחק שילת

4) הקדמות המשנה לרמב"ם - ישנו פירוש של הרב יצחק שילת

5) ספריו של הרב חגי לונדין: מהלך האידיאות בישראל, למשל.

ישנם כמובן עוד ספרים רבים וטובים בנושאים מגוונים כגון קדושים תהיו של הרב יגאל אבן דנן או ספרים בהלכה כגון פניני הלכה של הרב מלמד