אני מתחיל להידרדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/23 23:11 יט בתמוז התשפג

שאלה

אני לא יודע מה קרה לי אני לפני שנתיים חזרתי להאמין והצלחתי להפסיק להוציא זרע לבטלה ולהפסיק לחלל שבת ועכשיו לפני חודשיים בערך חזרתי ואני לא יכול להפסיק בחודשיים האלה השיא שלי היה שבועיים וחצי כבר אין לי את אותו רצון כמו שהיה לי אז להפסיק אני בקושי מקפיד על להניח תפילין ותפילות כבר ואני אפילו שברתי שמירת נגיעה.

זה מעצבן אותי אני לא יודע למה זה קורה לי כי לא היה שום שינוי בסביבה שלי ולא הרגשתי שום שינוי של האופי שלי פשוט יום אחד אני כבר לא מצליח להקפיד על כל הדברים האלה אני כל פעם עושה חטא, מתחרט עליו, מבטיח לעצמי ול-ה׳ שזה לא יקרה שוב ואז עושה את אותו דבר

יש איזשהו משהו שאני יכול לעשות בשביל לחזור לעצמי שוב?

תשובה

שלום אח יקר וצדיק.

לפני הכל, חלילה לא לחשוב שנהרס כל מה שבנית.

יש לך מושג מה זה שנתיים להצליח לעמוד בניסיון הקשה הזה? זה פי מיליון מהנזק של הנפילה שבאה בעקבותיהם.

תראה מה אומר רש"י במסכת קידושין (לט:) : "ישב ולא עבר עבירה דקאמר נוטל עליה שכר בעבירה שבא לידו וכפה יצרו ולא עבר אין מצוה יתירה מזו". אתה מבין? מי שעמד כמוך בניסיון יצר אפילו פעם אחת, אין מצווה גדולה מזו.

ואתה מכיר את דברי חז"ל: "כל העושה דבר עבירה ומתבייש בה מוחלין לו על כל על כל עונותיו"? על מי זה נאמר אם לא עליך?

אתה צדיק שחפץ בכל מאודו לעשות רצון ה', וזה קשה לך מאוד.

אני מקווה שברור לך שהקב"ה יודע בדיוק עד כמה זה קשה, ועד כמה אתה מתאמץ, ועד כמה אתה שונא את החטא ואת הנפילות.

לכן אתה יקר בעיניו מאוד.

טבעו של עולם שיש תקופות יותר קשות.

אני מתאר לעצמי שההיחלשות שלך בתחומים אחרים (תפילות, תפילין, שמירת נגיעה), זה קשרו לנפילות, כי יש קול בתוכך שאומר שהכל לא שווה אם אתה נופל ככה.

זה שקר של היצר הרע. אל תקשיב לו. כל דבר טוב שאתה עושה, יש לו מעלה עצומה. ואם אתה עושה אותו למרות שקשה ולמרות ההסתה של היצר, יש לו מעלה עוד יותר עצומה.

אף פעם לא להתייאש. זה החטא הכי גדול.

למעשה, אני מבקש שתעיין בתשובה הבאה ובקישורים שנמצאים בה.

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1150077-1/

ואני ממליץ מאוד שאם אתה רואה שאתה לא מצליח להתמודד עם זה לבד תשקול לבקש סיוע בהתמודדות מהגופים הבאים למשל 'חזקים ברשת' , 'עבודה בעיניים', 'המרכז הישראלי למשפחה', ו- GYE.

בהצלחה רבה ואל תשכח לרגע איזה יהלום יקר אתה בעיני הקב"ה