עשיתי מעשה אסור

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 29/10/23 12:10 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני מתבייש עד עמקי נשמתי בשאלה, ובכלל בכל המצב בו אני שרוי... מזה כמה שנים אני נלחם ביצר הרע בכל הקשור לנטייה מינית. הלכתי גם לטיפול אבל זה לא עזר. אני מרגיש שזה לא הסיפור שלי... יש לי יצר הרע חזק מאוד שמביא אותי לסיטואציות לא פשוטות. אני יכול להיות בהתעלות רוחנית כמה חודשים ואז בבום אני מרגיש שאני מתרסק ומשם הדרך אל החטא כמעט בטוחה..

אני לא יודע מה לעשות ובעיקר אני מרגיש שאני לא יכול לחיות ככה.

לאחרונה נפגשתי אפילו עם מישהו, וזה ישמע מוזר ואני שוב מתבייש עד עמקי נשמתי במה שאני הולך לכתוב אבל הייתה סיטואציה בה איבר המין שלי נכנס 'כמכחול בתוך שפופרת' ואני כלל לא ידעתי על כך... זה היה למשך שנייה אולי שתיים ואני בכלל לא ידעתי שזה קורה. מי שהיה איתי הצליח לעשות זאת.

מאז אני מרגיש שאני רוצה למות. מצד אחד אני מנסה לנחם את עצמי בעצם זה שלא ידעתי בכלל מה אני עושה אך מצד שני אני לא מרגיש שאני יכול לתרץ את עצמי כי אני הבאתי את עצמי לסיטואציה הנ"ל.

אני לא יודע מה לעשות עם עצמי, אולי טוב מותי מחיי

תשובה

ראשית, צר לי על האיחור בתשובה. לא הייתי מחובר לאתר בחודשים האחרונים.

חייך חשובים הרבה יותר מכל דבר אחר.

אתה צריך להסתכל על כל מרחב החיים שלך.

לפעמים, הכל הכל מצטמצם לנושא אחד שמחשיך את כל השאר.

יכול להיות שאתה, איש חסד, חבר מעולה, ירא שמים, עובד אלוקים. יכול להיות שאתה מביא כל כך הרבה אור לסובבים אותך. ואולי עדיין לא, אבל בעתיד תהיה כל כך משמעותי לעולם, וכן, אתה גם חוטא במחשבות כאלו או אחרות, שמובילות להוצאת זרע לבטלה, ואולי גם למעשה אסור של ביאה. וזה חבל, וצריך על זה תשובה. אבל זה רק סעיף אחד של חיים מלאים של אור וטוב שיש בך.

אתה יכול לומר, אני יודע שיש לי חיים מלאים, אבל כל זה אינו שווה לי...

אלו הם דברי המן, שיש לו הכל, כל העולם משתחווה לו, אבל כל זה לא שווה לו כשהוא רואה יהודי אחד שלא משתחווה לו

אל תיפול במחשבת המן.

כל זה שווה לך.

נפלת, תקום

נפלת שוב, תקום שוב פעם.

יכול להיות שזאת מלחמה לכל החיים. ויכול להיות שלא.

אינני יודע. גם אתה לא.

כשנופלים אז נופלים. אבל אז הקב"ה רוצה שנעשה רק דבר אחד. שתקום ותתחיל מהתחלה.