פגם הברית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/11/23 11:52 טו בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

בעניין פגם הברית האם אדם שגוזר על עצמו יסורים מועיל לתיקון עוונות כמו למשל מקלחת קרח וכו ?

והאם ניתן לפדות תענית אחת בכסף ומה הסכום ?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום .

אתה ממש לא בכיוון.

צומות תעניות וגלגולי שלג או טבילות קרח זה ממש לא הכיוון.

ואם לעצתי תשמע אז אומר לך רק דבר אחד שכדאי לך לעשות.

א)תלמדיותר תורה ממה שאתה רגיל היום.

ב)תלמד יותר תורה ממה שאתה רגיל היום.

ג)תלמד יותר תורה ממה שאתה רגיל היום.

ד)תלמד יותר תורה ממה שאתה רגיל היום.

דע לך כי לימוד תורה מקדש ומטהר ומזקק את הנפש ולכן צריך ללמוד תורה בשקידה ,בשמחה, ובהתלהבות -בעמל ביזע וביגיעה גדולה.

ואם תעשה כך אתה תרגיש מיד הרגשה פנימית מרוממת מאוד וההרגשה הזו תענג אותך עד כדי כך שתרצה עוד ועוד ומצווה גוררת מצווה ואז תראה שגם התפילה שלך תהיה זכה וצלולה יותר ואז תראה סייעתא דישמייא בכל עמלך.

לך על זה !! אל תפחד השם אוהב אותך !!

והחשוב ביותר זה לא ליפול בתהומות הצער והיאוש!-אל תתן לשטן לנצח.!

תמיד תיהיה בשמחה ובחיוך ותודה להשם על כל הטוב שיש לך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.