פסח חרדות...

חדשות כיפה רבני כושרות 12/04/23 21:50 כא בניסן התשפג

שאלה

שלום רב...פסח תמיד מצליח לעורר בי חרדות . אבקש לשאול על שני דברים

1. שמתי לב בערב החג לאחר ששטפתי את הסיר וחיממתי אותו כדי שאוכל לחמם בו שמן הופיע מעין קצף לבן...חשבתי שזה אולי משומנים שבסיר אבל אז עלה חשש שמא בגלל שבשלב מסוים נגעתי בדלת המקרר והיה עליה לכלוך כנראה מחלבי אולי חלילה לכלוך מחמאה או בגלל ששטפתי כלים חלביים ....למרות שבדק אני שוטפת ידיים אחכ או לפחות מנגבת

אציין שבשלב מסויין ששטפתי ידיים והזרועות היו רטובות זה היה נראה שיש עליה נוזל לבן האם ייתכן שבכפות ידיים נשאר לכלוך ומרחתי על הזרועות ומשם לסיר?

2. תוך כדי הבישולים לשביעי של םס התעורר חי חשש שמא בשנה שעברה אחת מקרובות המשפחה חתכה משהו חלבי על קרש חיתוך עליו אני חותכת הכל גם בחג הזה כולל בצל ובשרי.. ואולי הקרש חא היה נקי....) למרות שהגיוני ששנה שעברה במהלך החג השתמשתי ושטפתי(

3. בישלתי נקניקיות. זו הייתה חבילה זוגית של טירת צבי ללא גלוטן. בין 2 החבילות היה רשום כשר לפסח ) ולא על כל אחת מהן). אחרי שכבר כנראה הפרדתי את החבילות פתאום עלה חשש שמא הם חא היו מחוברות ואז הכיתוב התייחס רק לאחת מהן. אני יודעת שהסיכוי קלוש כי זה בא בתוך חבק...אבל החרדה מטרידה אותי...

תשובה

שלום וברכה

לגבי מספר 1-2 איני רואה כל סיבה לחשוש.

לגבי מספר 3 - איני יודע מה בדיוק המציאות ולכן איני יכול לסייע. מהתיאור שלך נראה שמדובר בנקניקיות כשרות לפסח.

בברכה

יצחק דביר