עובד זר בהנחת תפילין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/03/24 13:08 א באדר ב'

שאלה

שלום לרב יש לנו בבית הכנסת יהודי שמגיע כל יום להתפלל אבל הוא מבוגר מאוד ולכן מגיע איתו עובד זר מהפיליפינים.

האם מותאר ללמד את העובד הזה איך להניח תפילין כדי שהוא יעשה את זה עבוד הזקן?

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר וראוי ללמד את העובד הזר להניח תפילין ליהודי המבוגר שבא לבית הכנסת שהרי כל המתפללים האחרים עסוקים הם בעצמם ובתפילתם ומתי שמגיע היהודי המבוגר להתפלל בבית הכנסת אין הוא צריך להטריח את המתפללים האחרים אלא העובד הזר יניח לו תפילין ויעטוף אותו בטלית וכל כיוצא בזה. ובלבד שלעובד הזר לא יהיה שרשרת על צווארו שיש בה צורת שתי וערב. וחוץ מזה אין העובד הזר חייב לשים כיפה על ראשו .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.