מגורים בחו"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/22 21:40 ה בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

אנחנו עושים רילוקיישן למספר שנים לארה"ב ויש לי 2 שאלות שנובעות מכך:

1. החינוך היהודי יקר מאוד (2,000 דולר לכל ילד), יש לנו 3 ילדים - בת בגיל 11.5, בן בגיל 9 ובן נוסף בגיל שנתיים. האם ניתן לשלם את הוצאות החינוך, או חלקן, מכספי מעשר?

2. אנחנו מתכננים לחזור לארץ לאחר כ-6.5 שנים, אבל בהתאם לנסיבות יתכן שאף נקדים. יש לנו דירה בארץ. איך אנחנו צריכים לנהוג לגבי יו"ט שני? מה הדין במקרה שנשהה בסביבה שאינה יהודית?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לעניין מעשר כספים:

מתוך פניני הלכה: "עד גיל שש ההורים חייבים לפרנס את ילדיהם מהתורה, וחכמים הוסיפו וחייבו את ההורים לפרנס את הילדים עד שיגיעו בערך לגיל שלוש עשרה (כתובות מט, ב). וכיוון שזו חובה, אין להחשיב את מה שמוציאים עליהם כצדקה. ומי שמצבו דחוק מאוד, ואינו יכול לפרנסם בלא להיעזר בכספי המעשר, נחשב עני, ופטור מלהפריש מעשר כספים".

לעניין חו"ל, הרב מלמד קובע ארבע שנים כזמן מקסימלי שלא להיחשב כבן חו"ל. לשיטתו אתה בן חו"ל. מצרף קישור לתשובה שלו.

https://ph.yhb.org.il/category/%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%9D/09-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/#halacha7