מותר להתפלל אחרי כמה שעות מההתעוררות?

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 28/09/22 11:40 ג בתשרי התשפג

שאלה

שלום לרב,

רציתי לשאול, יוצא לי הרבה כשאני קמה מהשינה להגיד "מודה אני" ולהיות בפלאפון שעה, ורק אז לקום לנטול ידיים ולהתפלל

זה אסור?

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך על השאלה.

נפסק בשולחן ערוך (סימן פט סעיף ב)

"כיון שהגיע זמן תפלה, אסור לאדם להקדים לפתח חבירו ליתן לו שלום".

והמשיך וכתב בשולחן ערוך (סימן פט סעיף ג):

"אסור לו להתעסק בצרכיו, או לילך לדרך, עד שיתפלל תפלת י"ח. (ויש מקילין, לאחר שאמרו מקצת ברכות, קודם שאמרו ברוך שאמר, וטוב להחמיר בזה), (תרומת הדשן סי' י"ח) ולא לאכול ולא לשתות, אבל מים מותר לשתות קודם תפלה, בין בחול ובין בשבת וי"ט. וכן אוכלים ומשקין לרפואה, מותר".

מתוך דבריו עולה, שאין להתעסק בפלאפון ובעניינים שונים לפני התפילה. ובפרט שהדבר גורם הרבה פעמים שיעבור זמן קריאת שמע וזמן תפילה.

יש להוסיף את מה שכתב הפסקי תשובות (סימן פט אות יד):

"מכאן תוכחה מגולה לאלו המבלים זמנם לפני התפילה בפטפוטי סרק והבל וחדשות היום... וצריך להזכיר ולעורר עד כמה החמירו חז"ל בכגון דא שהרי אסרו אפילו נתינת שלום לחבירו שהוא דבר גדול מאד... וכל שכן שאסור לקרוא עיתונים שמבלבלים את דעתו בעת התפלה.

וגדולי הדורות הזהירו לישמר מאד מלדבר דיבורי חולין מעת קימתו משינתו עד אחר התפילה, ועכ"פ למעט עד כמה שאפשר".

ולכן כשאת קמה עלייך ליטול ידיים, להתלבש, ומיד לגשת להתפלל. ואחר כך תתעסקי בשאר צרכייך.

בהצלחה רבה,