תפילה לנשים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 30/10/22 19:58 ה בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי מספר שאלות:

1. האם נהוג שנשים הולכות לסליחות? אני רוצה ללכת לפחות פעם אחת לבית הכנסת לאמירת סליחות אך לא יודעת אם זה מקובל (עברתי לשכונה חדשה לא מזמן בירושלים ואני פוחדת להיות לבד בעזרת נשים או שיסתכלו מוזר כי זה לא מקובל)

2. בתפילת מנחה, אם אני מתפללת לבד ולא בבית כנסת לפי נוסח ספרדי, האם עליי לומר תחנון? ואם כן איך נהוג לקרוא את זה (אני יודעת שיש את החלק של נפילת אפיים אבל לא ברור לי מה הוא, ושי״ג מידות לא אמורים לקרוא בתפילת יחיד).

3. יש דברים או מנהגים מסויימים שצריך לעשות לפני תפילה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

1. כן. ישנן נשים שנוהגות ללכת לסליחות.

2. את יכולה לומר תחנון ונפילת אפיים, אך לדלג על 13 מידות הרחמים שלא אומרים ביחיד.

3. יש הנוהגים ליטול ידיים.

ברכה והצלחה