תשלום על חצי עבודה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 02/03/17 10:11 ד באדר התשעז

שאלה

לפני שבועיים היה לנו קצר חשמלי בבניין, ועד הבית שאל את אחד הדיירים שהציע את שירותיו בעבר אם יוכל לתקן את הקצר וכמה זה יעלה, הדייר אמר שכן והציע סכום שיקוזז מתשלומיו לוועד הבית, וועד הבית קיבל את ההצעה והאור חזר, אלא שפה לא נגמרה הבעיה האור חזר לפעול באופן קבוע ולא נכבה באופן אוטומטי לאחר 30 שניות כפי שהיה קודם. הדייר קיבל תשלום חלקי במזומן על העבודה, אך טען שאינו יכול לתקן את התקלה החדשה שנוצרה שלטענתו אינה קשורה כלל לקצר שהיה.

וועד הבית טען שלא היה משלם לחשמלאי אם היה משאיר אותו עם אור פועל 24/7.

השאלה: מי צריך לשלם את עלות החשמלאי שיתקן את הבעיה כך שהאור יחזור להיכבות אחרי 30 שניות כפי שהיה קודם התקלה?

תשובה

לענ"ד מי שהתחיל את התיקון עליו לסיימו כמו שצריך..
אבל אוליי אין תקלה ומשהו השאיר כפתור לחוץ בביתו או באחד הקומות