תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 05/10/03 07:21 ט בתשרי התשסד

שאלה

ובכן, אני בחורה דתייה ונשואה ויש לי בעיה. אני כבר לא מתפללת בכלל (למעט שבתות מדי פעם ) הבעיה שלי שאני לא מרגישה צורך להתפלל. אני מתקשרת עם ה' בלב, מבקשת, מודה וכו' ולהגיד את כל הנוסח זה בעיניי עול. קראתי הרבה הסברים ואף אחד לא מספק בעיניי. בתפילתי האישית אני מבקשת על אחרים ואני לא מרגישה צורך בכל הנוסח הארוך. אשמח לשמוע נימוק משכנע "למה חשוב להתפלל ע"פ הנוסח בסידור".

בבקשה ענה לי זה מאוד חשוב בשבילי.

תשובה

אנשי כנסת-הגדולה תיקנו מטבע של תפילה, שנכללות בו בקשות של היחיד. כגון: דעת, תשובה, ורפואה. ובקשות על הכלל כ: בניין ירושלים, השבת עבודת הקרבנות, גאולה וישועה. בעוד שמי ש"מתקשר" עם הקב"ה בליבו בלבד, אינו ממצה את עבודת התפילה.
לצערינו, בחורים רבים בשלב המעבר בין התיכון לצבא, ואף קודם לכן, אינם מתפללים בשלימות, אלא "קטעים נבחרים" מהתפילה, אם בכלל. (זאת מהיכרותי הקרובה את הבחורים הללו). העדר הרגשת הצורך להתפלל נובעת ע"פ רוב משחיקה רוחנית של האישיות. או אז צצות שאלות מעין זו שלך, המבקשות לשמוע "נימוקים" למה צריך להתפלל כסדר.
אני סבור שכדאי להתמקד בשאלה מה מביא למצב שאדם אינו חפץ להתפלל. על-כן לדעתי יש לחזק את הצד האמוני. מה שע"פ רוב מאוחר יותר גם גורם לאדם לרצות להתפלל.