תפילה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 23/12/12 11:49 י בטבת התשעג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה

קניתי דירה . מדובר בדירת-גג . והשכרתי אותה . לאחר גשמי החורף השוכרים התלוננו על מים רבים שחדרו לדירה דרך הגג והקירות ודרשו ממני לבצע תיקון . הזמנתי קבלן והוא בדק וסקר את הגג ונתן לי חשבון . מדובר בהוצאה גדולה והייתי בהלם . ועוד הוא הסביר לי שהדירה צריכה תחזוקה וטיפול מתאים לפני חורף בכל שנה והתחזוקה יקרה מאוד .

ועתה כאשר אני עומד בתפילה עמידה ומבקש גשמים - אני חייב לומר את האמת - אני באמת לא רוצה שיירדו גשמים ואפשר להבין אותי כי הגשמים גורמים לנזקים רבים בדירתי . האם מותר לי לברך באופן כזה למרות שהקב"ה יודע שאני באמת לא רוצה ? בעצם אני מרמה בתפילתי את הקב"ה .

אומנם זה ברור ואני יודע שהגשמים מאוד חשובים אבל אני יכול לטעון שהקב"ה יכול להוריד את הגשמים על אדמות ושדות ולא על גגות שהרי הקב"ה הכל יכול .

איך אפשר לקרוא לגשם ברכה אם הוא גורם לצרות ונזקים לאנשים מסויימים ?

תזכו לברכות התורה

תשובה

בס"ד

גשמי הברכה משפיעים טוב על הכלל, גם אם זה לא נוח תמיד לפרט (כמו ההולכים בדרך וכאלו שגגם נוזל), עליך להמשיך ולהתפלל על פי הנוסח וללמוד יותר על היחס וחשיבות הכלל (וגם אם לא אז תחשוב בתחילה מה היה קורה אפילו לך ולבני ביתך אם לא היה לכם מים לשתות)

כל טוב