תיקון למחשבות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 14/02/05 14:20 ה באדר א'

שאלה

אני חוזרת בתשובה, ורציתי לשאול לגבי תיקון

לגבי מחשבות לא טובות ,דיבור לשון הרע

ודיבורים אסורים בכלל.(ובלי קשר לחזרה בתשובה אלא בכלל)

האם מדובר בקריאת ודיבור בדברי תורה ואם כן אז איזה וכמה...מה עלי לעשות?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

התיקון למעשים שאסור לעשות ולמחשבות לא טובות הוא החזרה בתשובה.

חזרה בתשובה בהקשר זה, משמעה: צריך לדעת ולהכיר מה הם המעשים שלא היינו צריכים לעשות, להתחרט עליהם בלב שלם, להתוודות עליהם, ולהחליט לנהוג כראוי בעתיד.

מלבד זאת, ישנם מי שמקבלים על עצמם בתוספת לחזרה בתשובה גם תיקוני תשובה שונים.
אין כאן כלל בכמות ובאיכות, וכל אדם יכול להחליט בעצמו מה מתאים לו.
העקרון הוא: להרבות בעשיית טוב. בין אם מדובר בטוב שבין אדם לחבירו, בין אדם לעמו, או בין אדם לה'.
בין הדברים שאת יכולה לעשות את יכולה להוסיף גם בלימוד התורה.

עשיית טוב מתוך מודעות לה, מלבד עצם חשיבותה, גם משפרת את האוירה הרוחנית בה אנו נמצאים, ומועילה לשיפור מעשינו בעתיד.